Restauracja mieści się w Piotrkowie Trybunalskim przy rynku, czyli w centrum życia towarzyskiego. W PRL-u restauracja U Dunina cieszyła się popularnością, ustawiały się tam nawet kolejki. Teraz właścicielką jest Maja, która restaurację dostała ją w prezencie od teściów.
Niestety U Dunina zaczęło się dziać nieco gorzej, choć pobliskie restauracje nie miały tego problemu. Lokal bez pomysłu i energii odwiedziła Magda Gessler z programem Kuchenne Rewolucje.
Zmieniła się przede wszystkim właścicielka i jej relacje z pracownikami – Maja nie jest już ich koleżanką, tylko prawdziwą szefową. A w menu nie królują już "oczywistości" takie jak kotlet schabowy, golonka, polędwiczki wieprzowe czy placki ziemniaczane.
Teraz zjemy tu m.in. dania z menu Magdy Gessler. Wśród nich jest czekadełko wileńskie, czyli zupa w rodzaju chłodnika z buraków, rzodkiewki, ziół i przypraw z dodatkiem kisielu z buraka - cena to 16 zł. Za 10 zł zjemy bulion z surowym żółtkiem. Sztuka mięsa wołowego kosztuje 35 zł. a carpaccio wołowe 30 zł. Krochmalowy deser kosztuje 13 zł: obecnie jest to sezonowy kisiel morelowy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?